Linkuri accesibilitate

Procesul videobloggerului belarus Siarhei Țihanouski a început la Homel


Siarhei Țihanouski, imagine de arhivă.
Siarhei Țihanouski, imagine de arhivă.

Procesul videobloggerului belarus Siarhei Țihanouski și a altor inculpați, între care și fostul canddiat prezidențial Mikalai Statkievici și popularului blogger și consultant al Europei Libere Ihar Losik, a început la un centru de detenție din orașul Homel.

Țihanouski, unul din principalii opozanți din Belarus, și care a fost arestat după ce a anunțat că dorește să concureze cu Alexandr Lukașenka la alegerile prezidențiale de anul trecut, e acuzat de tulburarea ordinii publice, incitare la ură și împiedicarea activității Comisiei Electorale Centrale. Dacă declarat vinovat în urma acestor acuzații, considerate pe scară largă drept inventate, el riscă 15 ani de închisoare.

Corespondenții Europei Libere de la fața locului relatează că clădirea unde se desfășoară procesul e înconjurată de poliție și că toate străzile care duc spre centrul de detenție au fost blocate în afară de una.

Mai mulți diplomați din țări ale Uniunii Europene au sosit la locul unde se desfășoară procesul la 10 dimineața, dar nu este clar dacă li s-a permis să intre. Accesul în clădire a fost permis doar jurnaliștilor care lucrează la presa de stat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG