Linkuri accesibilitate

Parlamentul European a adoptat trei fonduri europene pentru consolidarea coeziunii economice, sociale și teritoriale a UE


Clădirea Parlamentului European de la Bruxelles, imagine de arhivă

Parlamentul European a adoptat trei fonduri europene pentru consolidarea coeziunii economice, sociale și teritoriale a UE, cu o valoare totală de 243 de miliarde de euro, se spune într-un comunicat oficial dat publicității joi.

Așa-numitul „pachet de coeziune” cuprinde obiectivul de cooperare teritorială europeană (Interreg), Fondul european de dezvoltare regională și Fondul de coeziune, precum și Regulamentul privind dispozițiile comune, un set de norme care reglementează fondurile regionale, de coeziune și sociale ale UE în următorii șapte ani.

Toate cele trei regulamente vor fi publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la 30 iunie și vor intra în vigoare în ziua următoare. În conformitate cu noile norme privind dispozițiile comune, atât Interreg, cât și fondurile regionale și de coeziune vor trebui să direcționeze cel puțin 30 % din resursele lor către acțiuni climatice, economia circulară și investiții în creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă. Acestea prevăd, de asemenea, măsuri specifice pentru IMM-uri și regiunile ultraperiferice.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG