Linkuri accesibilitate

Ministerul sănătății: infectările cu tulpina indiană (Delta) a virusului SARS-CoV-2 cresc pe plan global


Contagiunea tulpinei Delta

Ministerul sănătății de la Chișinău cere respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control al infectării cu COVID-19, în contextul creșterii infectărilor cu noua tulpină indiană (Delta) a virusului SARS-CoV-2 la nivel global, inclusiv în țările vecine, precum România și Ucraina, se spune într-un comunicat oficial dat publicității vineri.

Ministerul sănătății îi îndemnă de asemenea pe cetățenii moldoveni să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru că vaccinul este eficient și împotriva noii tulpini. În continuare sînt obligatoriipurtarea măștii de protecție în spațiile închise, evitarea aglomerațiilor, dezinfectarea regulată a mâinile, păstrarea distanței de siguranță de cel puțin un metru.

În cazul apariției simptomelor de febră, tuse, dificultăți de respirație și alte simptome concomitente, pwersoanele afectate trebuie să apeleze imediat la medic.

Specialiștii epidemiologi din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică urmează să propună noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19, pentru a limita pericolul de răspândire a tulpinii indiene pe teritoriul Republicii Moldova, se mai spune în comunicatul Ministerului sănătății de la Chișinău.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG