Linkuri accesibilitate

Un nou val de îmbolnăviri cu noul coronavirus în Portugalia


Autoritățile sanitare din Portugalia au raportat peste 2.000 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore astăzi, o noua creștere a unui nou val de infecții cu varianta Delta, informează agenţia France Presse.

În Portugalia au fost raportate 2.362 de cazuri la o populaţie de 10 milioane, fiind cel mai înalt nivel de la mijlocul lunii februarie.

Peste jumătate din cazuri sunt în regiunea capitalei Lisabona, unde a crescut și numărul spitalizărilor.

Ultimele cifre arată, de asemenea, că varianta Delta, care a fost detectată pentru prima dată în India, a devenit tulpina dominantă în Portugalia.

Sperând să oprească răspândirea, guvernul a reintrodus măsuri de control a infecțiilor, cum ar fi reducerea orelor de funcționare a barurilor și restaurantelor din orașele cele mai afectate. Și există restricții la sfârșit de săptămână pentru călătoriile între regiunea Lisabona și restul țării.

Tot miercuri, premierul Antonio Costa a intrat în izolare în ciuda faptului că a fost complet vaccinat, după ce unul dintre asistenții săi a dat rezultate pozitive.

Peste 50% dintre portughezi au primit cel puțin o doză de vaccin și 32% au primit ambele doze. De la declanșarea pandemiei peste 17.000 de decese au fost înregistrate la pacienţii cu COVID și aproape 900.000 de cazuri în aceasta țară.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG