Linkuri accesibilitate

Comisia Electorală Centrală a Ungariei a aprobat întrebările propuse de guvern pentru referendumul LGBT


Protest anti-Orbán și împotriva legii care limitează drepturile comunității LGBT, Budapesta, 14 iunie 2021.

Comisia Electorală Centrală a Ungariei a aprobat întrebările propuse de guvern pentru referendumul LGBT, o consultare populară care face parte din ceea ce Viktor Orbán spune că e un „război ideologic” cu Occidentul, relatează Reuters.

Orbán, care e la putere din 2010, a propus săptămâna trecută un referendum asupra legislației ce limitează predarea în școli a unor subiecte legate de homo- și trans-sexualitate, agravând conflictul dintre Budapesta și Uniunea Europeană.

La puțin timp după ce informația a fost publicată de portalul local de știri Telex.hu, un purtător de cuvânt al Comisiei a confirmat pentru Reuters că întrebările guvernului au fost aprobate.

Ungurii vor fi întrebați dacă acceptă ca elevilor să li se predea la școală subiecte legate de orientarea sexuală fără consimțământul părinților, dacă cred că schimbarea de sex ar trebui să fie promovată în rândul copiilor, dacă acestora ar trebui să li se arate fără restricții conținut ce le-ar putea modifica orientarea sexuală, sau dacă copiii ar trebui să aibă acces la proceduri de schimbare a sexului.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG