Linkuri accesibilitate

Nou program de relocare a unora dintre afgani ca refugiați în Statele Unite


Imagine generică.
Imagine generică.

Administrația americană urmează să anunțe un nou program de relocare a unora dintre afgani ca refugiați în Statele Unite, relatează Reuters, citând o oficialitate a administrație și alte două surse care sînt la curent cu chestiunea.

Potrivit celor trei surse anonime citate de Reuters, e foarte posibil ca Departamentul de stat să anunțe luni crearea programului Prioritatea Doi, au anunțat Mai mulți congresmeni și câteva grupuri de susținere au făcut presiuni asurpa președintelui Joe Biden pentru a-i ajuta pe afganii care riscă să fie pedepsiți de Talibani din cauza colaborării lor cu Statele Unite în războiul purtat în ultimii 20 de ani de americani în Afganistan.

Reuters relatează că potrivit oficialității americane cu care a stat de vorbă, noul program va fi destinat acelor afgani care au lucrat pentru proiecte cu finanțare americană și pentru organisme și instituții de presă neguvernamentale din America. Acești afgani nu sînt eligibili pentru programul Special Immigration Visa, dedicat traducătorilor și altora care au lucrat pentru guvernul american, și familiilor lor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG