Linkuri accesibilitate

Germania cere Rusiei să nu mai încerce să fure datele digitale ale politicienilor germani


Imagine generică.
Imagine generică.

Germania spune că a cerut Rusiei într-o notă de protest să oprească tentativele de a fura date digitale ale politicienilor germani, bănuind că acestea ar putea fi folosite pentru răspândirea „dezinformării” înainte de alegerile parlamentare germane de luna aceasta.

„Guvernul federal îndeamnă ferm guvernul rus să oprească imediat aceste activități cibernetice inacceptabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Andrea Sasse, la 6 septembrie, precizând că o asemenea notă a fost transmisă ministerului de Externe al Rusiei, săptămâna trecută. Sasse nu a comentat amploarea atacurilor cibernetice sau posibilele daune, dar a declarat că guvernul german „își rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare”.

Germanii vor vota la 26 septembrie pentru un nou parlament, iar de rezultatele alegerilor depinde cine va fi succesorul cancelarei Merkel. Sondajele sugerează un rezultat strâns între creștin-democrați și social-democrați. După 16 ani în fruntea guvernului de la Berlin, Merkel nu mai candidează pentru un nou mandat.

XS
SM
MD
LG