Linkuri accesibilitate

La biserica Saint-Germain-des-Prés de la Paris au avut loc funeraliile lui Jean-Paul Belmondo


Domul Invalizilor, Paris, 9 septembrie 2021

La biserica Saint-Germain-des-Prés de la Paris au avut loc funeraliile marelui actor francez Jean-Paul Belmondo, carea încetat din viață luni la vârsta de 88 de ani. Joi, sicriul cu trupul lui Belmondo acoperit cu drapelul național al Franței a fost depus la Domul Invalizilor din capitala franceză, unde actorul a fost omagiat în mod oficial.

„Îl iubim pe Belmondo pentru că arăta ca noi”, a spus președintele Franței Emmanuel Macron, adăugând: „Dragă Jean-Paul, pierzîndu-te pe tine înseamnă să pierdem o parte din noi”. La ceremonia de joi au asistat celebrități și politicieni franceze, precum și mii de oameni care au umărit-o pe ecraine uriașe instalate în afara Domului Invalizilor.

Alintat de francezi cu numele de Bebel, Jean-Paul Belmondo a fost multă vreme unul din cei mai popular actori ai Franței. A dobândit faima internațională ca stea a mișcării numite Noul Val al cinema-ului francez din anii 1950, după care a trecut la filmele comerciale, devenind unul din principalii actori de comedie și acțiune din Franța. A jucat în peste 80 de filme.

La funeraliile de vineri a luat parte un alt mare actor francez și foarte bun prieten cu Belmondo, Alain Delon, de 85 de ani, care la aflarea veștii că acesta a încetat dn viață s-a declarat distrus, adăugând „n-ar fi fost rău să plecăm împreună”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG