Linkuri accesibilitate

Proteste antivacciniste la București și în alte orașe ale României


București, 2 octombrie 2021
București, 2 octombrie 2021

Protestele anti-restricții, anti-guvernamentale și antivacciniste din România au strâns, sâmbătă, 15.000 de persoane la Bucuresti, în Piața Victoriei, în punctul maxim care a fost atins la ora 20:00. Protestele au fost organizate de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în Piața Universității și de o formațiune numită Legiunea lupilor în Piața Victoriei. La ambele manifestații au participat mai mulți preoți.

Liderii AUR au pretins că protestul a strâns cel puțin 30.000 de manifestanți. Ulterior, protestatarii au mers în marș în Piața Victoriei, apoi au plecat spre sediul președinției Romaniei – la Palatul Cotroceni. Proteste au avut loc și în alte localități.

Reprezentanții platformei ROVaccinare au transmis pe Facebook: „În aceste momente, cu aceeași credință, sute de medici luptă pentru salvarea vieților unor pacienți cu forme severe de COVID-19. Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore, tot din cauza COVID-19 (184 de pacienți decedați). Din cei 184 de pacienți decedați, 170 erau nevaccinați (92%). 1.412 persoane sunt internate la ATI, din care 20 sunt minori. 11.328 de persoane sunt internate pe secții, din care 325 sunt minori”.

Jandarmeria a transmis că nu va da amenzi în timpul protestului pentru a nu se considera că încearcă „să-i intimideze” pe manifestanții. Protestatarii purtau steaguri ale României, steaguri religioase și potrivit presei de la Bucuresti au fost semnalate si însemne ale mișcării legionare. Mai multe pe site-ul românesc al postului de radio Europa Liberă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG