Linkuri accesibilitate

Dumitru Robu, noul procuror general interimar


Dumitru Robu, imagine de arhivă.

Dumitru Robu este procurorul general interimar al Moldovei. Președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire în funcție după alegerea lui de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Dumitru Robu a declarat la CSP că în perioada următoare vor fi continuate investigațiile pe cazurile de rezonanță, rezultatele fiind așteptate de societate, iar sarcina sa primordială este de asigura funcționalitatea instituției Procuraturii Generale. El a mai spus că nu are nicio comunicare cu politicul, întotdeauna s-a condus de Codul de procedură penală și Legea cu privire la procuratură.

Dumitru Robu este adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. Acesta și-a început cariera de procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale, iar în iulie 2016 a fost numit procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție. În 2018 a fost avansat la funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău. În perioada iulie și decembrie 2019, Dumitru Robu a deținut funcția de procuror general interimar, până la preluarea mandatului de către Alexandru Stoianoglo.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG