Linkuri accesibilitate

Misiunea Rusiei la NATO a fost redusă după ce s-a descoperit că opt din membrii ei aparțin serviciilor ruse de informații


NATO a confirmat relatările corespondenților postului nostru de radio că dimensiunea misiunii Rusiei la alianță a fost redusă la jumătate după ce s-a descoperit că opt membri ai echipei diplomatice ruse aparțin serviciilor de informații ale Moscovei. O oficialitate NATO a declarat în condiții de anonimitate pentru Europa Liberă că Alianța și-a întărit operațiunile de descurajare și de apărare „ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei”, dar e încă dispusă să se angajeze într-un dialog.

„Putem confirma că am retras acreditarea a opt membri ai Misiunii ruse la NATO, care erau ofițeri de informații ruși nedeclarați. Putem de asemenea confirma că am redus numărul de poziții pe care Federația Rusă le poate acredita în fața NATO [de la 20] la 10. Politica NATO față de Rusia rămâne consecventă”.

Sky News a relatat că decizia a fost luată în urma presupuselor „activități maligne ale Rusiei din ultimii ani”.

Nu a existat nicio reacție oficială imediată din partea Rusiei, dar agenția Interfax a citat un înalt parlamentar rus spunând că Moscova va riposta, „și nu neapărat într-un mod simetric”.

XS
SM
MD
LG