Linkuri accesibilitate

Șase polițiști au fost puși în arest pe 30 de zile în cazul Gheorghe Petic


Sediul ministerului de interne de la Chișinău.

Șase polițiști au fost puși în arest pe 30 de zile pentru rolul jucat în înscenarea presupusului viol în baza căruia a fost condamnat activistul Platformei DA Gheorghe Petic. Potrivit presei de la Chișinău, cei reținuți făceau parte din Direcția 5 a ministerului de interne, care înainte de fuga din țară a lui Vlad Plahotniuc se ocupa cu fabricarea de dosare adversarilor politici. Procurorii au publicat și un video cu ceea ce pare să fie instruirea unei femei de către un polițist în vederea înscenării delictului.

Petic, care s-a declarat mereu nevinovat, susținând că este persecutat politic, a criticat aspru neregulile din activitatea poliției de frontieră, pentru care a lucrat, și altor structuri ale statului, înainte să fie condamnat. El a fost arestat în octombrie 2018, fiind condamnat în martie 2019 la trei ani și jumătate de închisoare. După nouă luni de arest, la 19 iulie 2019, completul de judecată de la Curtea de Apel Chișinău a decis rejudecarea dosarului lui Petic în prima instanță, eliberându-l.

Direcția 5 a ministerului de interne a fost desființată de ministrul de interne de atunci Andrei Năstase, șeful de partid al lui Petic, la o săptămână după achitarea acestuia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG