Linkuri accesibilitate

Victor Furtună a solicitat 30 de zile de arest pentru Alexandru Stoianoglo


Alexandru Stoianoglo, imagine de arhivă.

Procurorul de caz, Victor Furtună, a solicitat 30 de zile de arest pentru procurorul general suspendat din funcție, Alexandru Stoianoglo. Cererea va fi examinată vineri, 8 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Avocatul lui Alexandru Stoianoglo, Vasile Gafton, a precizat pentru IPN că a contestat în contencios administrativ decizia Consiliului Superior al Procurorilor de desemnare a lui Dumitru Robu în calitate de procuror general ad-interim.

Procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, a fost reținut marți seara pentru 72 de ore, fiind dus la izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Stoianoglo a fost reținut într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

Suspendarea lui Stoianoglo a fost salutată de președinta Maia Sandu și partidul ei PAS, de guvernare, fiind crticiată însă de opoziția parlamentară de stânga drept începutul dictaturii și întoarcerea la statul capturat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG