Linkuri accesibilitate

Chișinăul a condamnat reținerea unui cetățean de către autoritățile separatiste transnistrene


Autoritățile de la Chișinău au condamnat reținerea unui cetățean de către autoritățile separatiste transnistrene, calificând-o drept o acțiune „destabilizatoare”.

La întrunirea de lucru a Comisiei Unificate de Control din 7 octombrie 2021, care s-a desfășurat la Bender, delegația Republicii Moldova a cerut să fie inclus în ordinea de zi cazul de reținere abuzivă a cetățeanului Dorel Roșca în Zona de Securitate, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Cu câteva zile în urmă, el a fost oprit la un post ilegal de „grăniceri" din preajma satului Lunga, după care a fost supus unor proceduri ilegale „de anchetă" de către reprezentanți ai MGB. Observatorii militari nu s-au putut deplasa la fața locului pentru a clarifica circumstanțele și a documenta încălcarea, din cauza opoziției exponenților Tiraspolului în Comandamentul Militar Întrunit.

„Acțiunile sfidătoare denotă încălcarea de către partea transnistreană a drepturilor fundamentale ale omului și a actelor de bază privind operațiunea de pacificare pe râul Nistru, iar faptul că mecanismele de pacificare existente nu permit intervenția eficientă în asemenea cazuri demonstrează că se încearcă scoaterea situației din Zona de Securitate de sub controlul Comisiei Unificate de Control” – a declarat delegația R. Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG