Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: „Moldova se transformă într-un stat capturat”


Igor Dodon, imagine de arhivă.
Igor Dodon, imagine de arhivă.

Liderul socialist Igor Dodon a spus că protestul de duminică din capitală va fi începutul unui val de proteste împotriva a ceea ce a numit „genocidul economic și social” de care s-ar face vinovată guvernarea.

Vorbind vineri la o conferință de presă, Dodon a spus că protestul din 10 octombrie nu va fi neapărat unul de sprijin pentru procurorul general suspendat Al. Stoianoglo, cu împotriva practicillor nedemocratice și nepăsării guvernării față de problemele reale ale cetățenilor.

„Nu protest Stoianoglo, protest pentru creșterea prețurilor, a tarifelor, protest pentru agricultori care au rămas fără piață”, a precizat Dodon.

„Moldova se transformă într-un stat capturat”, a mai spus liderul socialist, spunând că la protestul de duminică se va cere demisia președintei Maia Sandu, a premierului Natalia Gavriliță și dizolvarea parlamentului.

Procurorul general a fost suspendat și reținut marți, 5 octombrie, fiind bănuit de fapte de corupție. El s-a declarat nevinovat, spunând că ar fi victima răzbunării președintei Maia Sandu.

Partidul de guvernământ PAS și Maia Sandu au salutat suspendarea, dar opoziția a condamnat-o, avertizând că asistăm la începutul dictaturii unui singur partid.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG