Linkuri accesibilitate

UE a livrat un sprijin financiar adițional de 50 de milioane de euro Republicii Moldova


Imagine generică.
Imagine generică.

Uniunea Europeană a furnizat R. Moldova 50 de milioane de euro în cadrul ajutoarelor pentru vecinii blocului în condițiile pandemiei de COVID-19.
Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, a declarat că este bucuros de faptul că Uniunea Europeană a livrat adițional 50 de milioane de euro în calitate de sprijin financiar oferit Republici Moldova.

„Aceasta este o dovadă concretă a angajamentului asumat de UE pentru a ajuta Moldova să facă față impactului economic și social provocat de pandemia de COVID-19. Aceste mijloace, care au fost alocate în urma îndeplinirii angajamentelor de politici agreate, confirmă progresul realizat de Republica Moldova în implementarea măsurilor necesare pentru securizarea unui viitor mai stabil și mai prosper”, a menționat oficialul într-un comunicat de presă preluat de IPN.

Potrivit aceleiași surse, R. Moldova a primit deja în noiembrie 2020 o sumă similară ca ajutor în lupta cu pandemia.
Decizia de a acorda ajutor financiar celor 10 parteneri de vecinătate și de extindere în contextul pandemiei COVID-19 a fost propusă de către Comisia Europeană la 22 aprilie 2020 și a fost adoptată de Parlamentul European și de Consiliul Europei în data de 25 mai 2020.

Pe lângă această asistență, UE oferă sprijin partenerilor din cadrul Politicii de Vecinătate și din cadrul Balcanilor de Vest prin intermediul mai multor instrumente, printre care se numără ajutor umanitar, suport bugetar, programe tematice, asistență tehnică, facilități și garanții mixte oferite de Fondul European pentru Dezvoltare Durabilă în vederea încurajării investițiilor în sectoarele cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

XS
SM
MD
LG