Linkuri accesibilitate

Borrell, în ajunul summitului UE-Ucraina: Kievul a „realizat progrese importante în unele domenii”


Josep Borrell

Șeful politicii externe europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană va folosi summit-ul anual cu Ucraina de pe 12 octombrie pentru a sublinia sprijinul blocului comunitar pentru reforme. Într-o declarație pentru serviciul ucrainean al Europei Libere, Borrell a spus că UE își va exprima „sprijinul deplin” pentru integritatea teritorială a Ucrainei.

UE a înființat o misiune de documentare care va evalua un posibil sprijini militar de consiliere și instruire a forțelor ucrainene, asistență cerută de Kiev pe fundalul războiului cu separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Summit-ul va avea loc la Kiev, unde președintele ucrainean Volodimir Zelenski îi va găzdui pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe președintele Consiliul European, Charles Michel, și alți oficial europeni.

Borrell a spus că Kievul a „realizat progrese importante în unele domenii”, de la semnarea Acordului de Asociere în urmă cu patru ani, și că oficialii UE vor „sublinia sprijinul continuu și efectiv pentru progresul reformelor în Ucraina”. Însă el a sugerat că nu au fost făcute noi promisiuni legate de eforturile aderării Ucrainei la UE, adăugând: „Continuarea procesului de reformă și apropiere este cel mai bun instrument pentru a avansa către acest scop”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG