Linkuri accesibilitate

Lloyd Austin: „Ucraina are dreptul să decidă asupra viitorului politicii sale externe”


Ministrul ucrainean al apărării Andrii Taran și omologul spuucrainean Lloyd Austin, Kiev, 19 octombrie 2021.
Ministrul ucrainean al apărării Andrii Taran și omologul spuucrainean Lloyd Austin, Kiev, 19 octombrie 2021.

„Ucraina are dreptul să decidă asupra viitorului politicii sale externe”, a declarat ministrul american al apărării Lloyd Austin în capitala ucraineană Kiev. Ucraina este a doua etapă a turneului lui Austin în trei țări din regiunea Mării Negre, menit să sublinieze sprijinul Statelor Unite pentru aliații și partenerii săi în fața „agresiunii” rusești.

Vizita în Ucraina are loc în timp ce forțele guvernamentale ucrainene continuă luptele cu separatiștii sprijinți de Rusia din estul țării, într-un conflict în care au fost uciși peste 13.200 de oameni de la începerea sa în aprilie 2014, după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimmea.

„Rusia a început acest război și Rusia e obstacolul în fața unei rezolvări pașnice”, a amai spus ministrul american al apărării la o conferință de presă cu omologul său ucrainean Andrii Taran, adăugând că guvernul american va face tot ce poate pentru a sprjini Ucraina în eforturile sale de a-și întări capacitatea de apărare și protejare a suveranității teritoriale. Întrebat despre obiecțiile Moscovei legate de intrarea Ucrainei în NATO, Lloyd Austin a spus că nici o țară terță nu are drept de veto asupra decizilor legate de intrarea în Alianța Nord-Atlantică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG