Linkuri accesibilitate

Vicepremierul pentru reintegrare Vlad Kulminski discută la Moscova un nou contract de livrare a gazelor naturale


Imagine generică.

Vicepremierul pentru reintegrare Vlad Kulminski discută la Moscova un nou contract de livrare a gazelor naturale, relatează Rado Chișinău. Kulminski, care e însoțit de secretarul de stat la ministerul de externe Ruslan Bolboceanu, se întâlnește cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak. Părțile vor discuta mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, dar premierul Natalia Gavriliță a precizat că unul din acestea va fi contractul de livrare a gazelor.

Șefa guvernului de la Chișinău Natalia Gavrilița a anunțat marți că autoritățile încearcă să negocieze cu Gazprom un preț mai bun decât cel de pe piață, care oscilează în acest moment între 600 și 650 dolari/mia de metri cubi de gaze naturale pentru un an calendaristic. Gavrilița a adăugat că se încearcă achiziționarea de gaz din surse și că au loc negocieri privind aprovizionarea cu gaze și cu România, Ucraina și Polonia.

La începutul lui octombrie, Moldovagaz a prelungit contractul cu Gazprom pentru furnizarea de gaze doar pentru o lună, la un preț de 790 de dolari/mia de metri cubi și a cerut populației și agenților economici să reducă consumul de gaze, pentru că acesta ar fi mai mare decât volumul importurilor. Pe 13 octombrie în Republica Moldova a fost instituită starea de alertă în sectorul gazelor naturale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG