Linkuri accesibilitate

Stoltenberg: relațiile cu Rusia au ajuns la cel mai de jos nivel


Imagine de arhivă

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus că relațiile cu Rusia au ajuns la cel mai de jos nivel, după ce mai mulți trimiși ai Kremlinului la NATO au rămas fără acreditare, iar oficiile Alianței Nord-Atlantice de la Moscova urmează să se închidă. „Nu am văzut un moment mai dificil de la terminarea Războiului Rece”, a declarat Stoltenberg înaintea reuniunii de două zile a miniștrilor apărării NATO care a început joi la Bruxelles.

Luni, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunțat că Moscova suspendă operațiunile misiunii sale la NATO începînd din 1 noiembrie, și a precizat că măsura e un răspuns la decizia Alianței Nord-Atlantice de a expulza opt membri ai misiunii ruse la NATO, la începutul acestei luni.

Lavrov a mai spus că tot pe 1 noiembrie vor fi suspendate și acreditările celor care fac parte din misiunea NATO la Moscova. În 6 octombrie, Alianța militară vestică a decis expulzarea a opt dintre membrii misiunii ruse la NATO, spunând că sînt ofițeri ai serviciilor speciale rusești angajați în activități neprietenoase.

„Avem încă modalități și canale de comunicare cu Rusia, dar regretăm decizia rusă de a închide cele două oficii NATO de la Moscova, și aceea de a opri activitatea misunii rusești de aici de la NATO”, a mai spus Jens Stoltenberg joi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG