Linkuri accesibilitate

Kremlin: noua strategie NATO față de Rusia demonstrează că Moscova a avut dreptate să taie relațiile cu Alianța


Emblema NATO.

Kremlinul spune că noua strategie NATO față Rusia demonstrează că Moscova a avut dreptate când a decis să taie relațiile cu Alianța Nord-Atlantică, relatează Reuters.

Miniștrii apărării NATO adoptaseră săptămâna aceasta un nou plan general de apărare împotriva oricărui potențial atac rusesc pe toate fronturile, refirmând obiectivul central de descurajare a Moscovei. Ceva mai devreme, Rusia a tăiat relațiile, închizînd misiunea sa diplomatică la NATO, după ce Alianța a expulzat opt ruși acuzați de spionaj.

„Nu e nevoie de dialog în aceste condiții și un asemenea concept NATO o confirmă încă o dată”, a declarat vineri la o conferință de presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de Reuters. Peskov a adăugat că Rusia nu și-a făcut niciodată iluzii despre NATO, citez: „cunoaștem natura acestei alianțe, această alianță nu a fost creată pentru pace, a fost concepută, plănuită și creată confruntare”, citat închis.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg declara însă joi la Bruxelles că există încă modalități și canale de comunicare cu Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG