Linkuri accesibilitate

Andrei Spînu: Moldova va cere un preț corect în negocierile cu Gazprom


Imagine generică

Moldova va cere un preț corect în negocierile cu Gazprom, a declarat ministrul moldovean al infrastructurii Andrei Spînu, care urmează să se deplaseze miercuri la Sankt Petersburg pentru o nouă rundă de negocieri cu Andrei Miller, directorul concernului energetic de stat din Rusia.

Gazprom a amenințat Chișinăul că va sista livrările de gaz dacă R.Moldova nu achită plățile restante și nu prelungește contractul pentru decembrie, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt Serghei Kuprianov agenției TASS, citată de DPA. Kuprianov susține că Moldova datorează concernului energetic rusesc 433 de milione de dolari, dar că datoria a urcat la 709 de milioane de dolari, din cauza penalităților. El a adăugat că nu se știe din ce motive reprezentanții Moldovei nu recunosc datoria acumulată.

Vineri, Parlamentul de la Chișinău a aprobat instituirea stării de urgență în sectorul energetic pentru de 30 de zile. Guvernul solicitase această măsură pentru a putea achiziționa rapid gaze din surse alternative, din cauză că Gazprom nu mai livrează cantități suficiente pentru asigurarea consumului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG