Linkuri accesibilitate

Amos Hochstein: Europa nu trebuie să se supună presiunilor rusești în chestiunea energetică


Amos Hochstein

O înaltă oficialitate de la Departamentul de stat american a avertizat Europa să nu se supună presiunii rusești și să nu renunțe la procedurile necesare aprobării proiectului Nord Stream 2, o controversată conductă de gaz natural pe sub Marea Baltică spre Germania.

Amos Hochstein, consilier pentru securitate energetică globală la Departamentul de stat, a spus că dacă Rusia are mai mult gaz de transportat către Europa, pentru a ușura criza energetivă de aici, atunci ar trebui să facă asta prin conductele existente, inclusiv acelea care traversează Ucraina. Statele Unite și Europa nu ar trebui să fie „împinse să renunțe la restricții, la procesul de reglementare și la procesul legal pentru a tempera o criză care, până la un punct, poate fi ușurată prin alte mijloace și mecanisme”, a amia spus Hochstein

Europa suferă de pe urma unei creșteri record a prețurilor la gazele naturale, pe fondul unei crize generale de aprovizionare. Rusia, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Europa, spune că e pregătită să livreze cantități în plus către Germania prin magistrala Nord Stream 2, care a costat 11 miliarde de dolari. Sătpămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a declarat că regulatorii germani și europeni trebuie să aprobe conducta înainte ca aceasta să înceapă exportul de gaz rusesc.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG