Linkuri accesibilitate

84 de milioane de americani din IMM-uri trebuie să se vaccineze pînă cel târziu la 4 ianuarie


Imagine generică.

Zeci de milioane de americani care lucrează în companii cu cel puțin 100 de angajați vor trebui cel mai târziu la 4 ianuarie fie să fie vaccinați complet anti-COVID-19, fie să se testeze săptămânal, în baza unei decizii adoptată joi. Noile cerințe, anticipate prima dată de președintele Joe Biden în septembrie, vor afecta cam 84 de milioane de angajați din întreprinderi mijlocii și mari. Altă prevedere este că tot de la 4 ianuarie nevaccinații, pe lângă testul săptămânal, vor trebui să poarte și mască la locul de muncă.

Agenția federală de protecție a muncii și sănătate OSHA a lăsat deschisă posibilitatea extinderii cerințelor și la întreprinderile mai mai mici. Associated Press notează că adminstrația Biden vede în această obligație un instrument de a accelera campania de vaccinare, incluzându-i pe cei care au refuzat până acum vaccinul. Mai multe mari companii americane, încurajate de Casa Albă, nu au așteptat o decizie de la Washington, obligându-și deja angajații să se vaccineze, de pildă Walmart, United Airlines sau Tyson Foods. Măsurile anunțate de administrația democratului Biden sunt criticate de republicani, care au și depus plângeri penale împotriva lor.

Administrația a amânat cu o lună aplicarea deciziei ca să ajute mai ales companiile comerciale să treacă de perioada intensă a sărbătorilor de iarnă, când au greutăți să angajeze lucrători sezonieri chiar și fără cerințe suplimentare, ca vaccinarea anti-COVID-19.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG