Linkuri accesibilitate

Biroul politici de reintegrare de la Chișinău: nici o știre despre Andrei Glijin, tânărul răpit în Transnistria acum un an


Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a anunțat că în ciuda eforturilor depuse, Adrian Glijin, reținut acum mai bine de un an de către structurile de la Tiraspol, nu a putut fi contactat. Nu se cunosc starea lui de sănătate și condițiile de detenție în care se află, după cum nu se știe când și dacă va fi eliberat. Instituția mai precizează că drepturile și libertățile tânărului continuă a fi lezate, fapt ce provoacă o foarte mare îngrijorare.

Cazul lui Adrian Glijin, cetățean al Republicii Moldova, domiciliat în raionul Camenca, este unul de rezonanță și deja de aproape un an și o lună din data reținerii și privării de libertate în mod arbitrar de către reprezentanții structurilor de forță din stânga Nistrului, nu se cunosc multe detalii despre circumstanțele cazului și starea actuală a acestuia”, se spune într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare.

Imediat cum s-a aflat despre răpirea lui Glijin, atât Biroul, cât și viceprim-ministrul pentru reintegrare s-au folosit de toate pârghiile și au anunțat organele de drept și pe cei implicați în formatul de negocieri 5+2. A fost informată și Președinția în exercițiu a OSCE, precum și partenerii internaționali care gestionează componenta drepturilor omului (OSCE, Consiliul Europei, ONU, misiunile diplomatice relevante), cerându-le să ajute la eliberarea și punerea în drepturi a lui Adrian Glijin.

Săptămâna trecută, Asociația Promo-LEX a lansat campania online #Arătați-l viu, menită să determine autoritățile constituționale din Republica Moldova, pe cele din Federația Rusă și părțile din formatul 5+2 să se implice imediat în apărarea și eliberarea lui Adrian Glijin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG