Linkuri accesibilitate

De ce nu avem un verdict final în dosarul Şor?


Ilan Shor de Ziua Victoriei, 9 mai 2019
Ilan Shor de Ziua Victoriei, 9 mai 2019
De ce nu avem un verdict final în dosarul Şor?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:19 0:00

Aşadar, Comisia Electorală Centrală cere excluderea Marinei Tauber, reprezentanta charismatică a Partidului Şor, din competiţia electorală de la Bălţi, invocând nişte nereguli. Cu aproape toţi sacii puşi în căruţă, aproape de izbândă, Marina Tauber s-a simţit nedreptăţită şi a spus că nu se retrage din cursă până la o decizie judecătorească, ba chiar e gata să cheme oamenii la proteste. Mai mult, Tauber consideră că noii conducători europeni au influenţat CEC-ul. Decizia judecătorească urma să fie pronunţată după scrierea acestei tablete. Dar un lucru vreau să-l spun de pe acum, indiferent de ce va decide Judecătoria Bălţi.

Vrea sau nu vrea asta Marina Tauber, dar îndărătul tuturor acţiunilor sale oamenii văd strategiile politicianului fugar Ilan Şor. E şi normal până la un punct. Tauber şi Şor sunt colegi de partid, muncesc pentru acelaşi program social-ideologic. De aceea, toate suspiciunile şi problemele care planează în jurul lui Şor se abat şi asupra Marinei Tauber. Şor a fost condamnat în prima instanţă şi de atunci toată lumea se întreabă dacă e vinovat el sau nu. Mulţi îl cred un făcător de mişmaşuri. De aceea, vrea sau nu vrea Marina Tauber, mulţi cetăţeani o consideră la fel de vinovată ca şi pe Şor. Ca lucrurile să devină clare, ar trebui să avem un verdict în cea de-a doua instanţă. Dar el se lasă prea mult timp aşteptat.

Şi aici apar câteva întrebări fireşti. De ce pronunţarea verdictului în cea de-a doua instanţă se tărăgănează atâta vreme? Câţi ani trebuie să mai aşteptăm? Are Şor vreo vină pentru că judecătorii sunt anemici-lenţi? Ar fi bine să ne lămurim odată, ar fi bine pentru toată lumea, de la Tauber la PAS, de la bălţeni la orheieni. Cel puţin ar dispărea multe îndoieli şi situaţia ar deveni mai limpede. Foc la ghete, judecătorilor!

XS
SM
MD
LG