Linkuri accesibilitate

Ungaria a eliberat o viză Schengen unui oficial bielorus aflat pe o listă de sancțiuni a țărilor baltice


Belarus - Uladzimir Bazanau, head of Belarusian Football Federation, member of the House of Representatives of Belarus. Undated
Belarus - Uladzimir Bazanau, head of Belarusian Football Federation, member of the House of Representatives of Belarus. Undated

Ministerul ungar de externe a confirmat pentru Radio Europa Liberă că a emis o viză specială unui oficial sportiv din Belarus pentru a călători în Cehia, de unde a fost expulzat acum o săptămână pentru că a încălcat restricțiile legate de COVID-19.

Uladzimer Bazanau și soția sa au fost reținuți în 30 noiembrie la Opava, în nordul Cehie, înaintea meciului de calificare pentru Cupa Mondială de fotbal feminin dintre naționalele Cehiei și Bielorusiei. Meciul de la Opova a fost amânat după în echipa bielorusă au fost depistate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bazanau și soția sa au fost expulzați din Cehia a doua zi după ce au fost acuzați de autoritățile cehe că au încălcat protocoalele COVID-19.

Numele lui Bazanau, un apropiat al dictatorului bielorus Lukașenka, figurează pe o listă de sancțiuni emisă de statele baltice. Spre deosebire de Cipru, unde Bazanau și soția sa s-au aflat o zi mai devreme, Cehia pune în aplicare sancțiunile decretate de cele trei țări baltice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG