Linkuri accesibilitate

Kurdistan 2021: de ce unii se lasă ademeniți de Lukașenka și ce rol joacă Putin?


Kurdistan 2021: de ce unii se lasă ademeniți de Lukașenka și ce rol joacă Putin?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:55:45 0:00

În vara anului 2021, jurnalista Sabina Fati a pornit „spre Kurdistan și Caucazul de Sud, pe urma conflictelor de lângă noi”. De atunci, a izbucnit criza migranților de la granița estică a Uniunii Europene - mulți dintre ei sunt kurzi. Și desigur, criza din jurul Ucrainei.

În vara anului 2021, jurnalista Sabina Fati a pornit „spre Kurdistan și Caucazul de Sud, pe urma conflictelor de lângă noi”. Caucazul de Sud și Kurdistanul sunt regiuni implicate în unele dintre cele mai complexe și periculoase evenimente din ultimii ani. Pe harta zonei sunt state slabe, războaie directe sau indirecte și o confluență a intereselor marilor puteri.

Acesta a fost și subiectul unei dezbateri, organizată de Freedom House România pe 6 decembrie 2021.

Participanți: Sabina Fati, jurnalista. A început seria călătoriilor „solo”în 2014, cu „Dumul Mătăsii”. In 2016 a plecat „În jurul Mării Negre”, când a relatat live pentru radio Europa Liberă și despre tentativa de lovitură de stat din Turcia. În 2021 a reluat seria călătoriilor, de data aceasta „Spre Kurdistan și Caucazul de Sud – pe urma conflictelor de lângă noi”.

Mihai Ionescu - director general al Centrului de Studii Est-Europene şi Asiatice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Alina Achim Inayeh șefa Black Sea Trust, German Marshall Fund

Ileana Giurchescu (Breitenstein) – jurnalistă, Senior Editor la Radio Europa Liberă, redacția pentru Republica Moldova.

Proiectul a fost finanțat de Black Sea Trust și susținut de Radio Europa Liberă Moldova și Freedom House România.

XS
SM
MD
LG