Linkuri accesibilitate

Sergiu Prodan: vioara artistei Alexandra Conunova nu face parte din patrimoniul național al R. Moldova


Vivaldi - Four Seasons - Alexandra Conunova - Orchestre International de Genève, Sep 10, 2015
Vivaldi - Four Seasons - Alexandra Conunova - Orchestre International de Genève, Sep 10, 2015

Ministrul moldovean al culturii Sergiu Prodan a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău că vioara artistei Alexandra Conunova, confiscată de autorități, nu face parte din patrimoniul național al Republicii Moldova, deci nu are dreptul să o rețină. Prodan și-a exprimat regretul că s-a ajuns la un caz penal și că acest proces durează.

„După acest caz, viorile scumpe vor evita să mai aterizeze pe Aeroporturile din Chișinău, iar pe scenele noastre nu le vom auzi. Indiscutabil este faptul că vioara respectivă nu aparține Republicii Moldova, nu face parte din patrimoniul Republicii Moldova și Republica Moldova nu are niciun drept să rețină această vioară”, a declarat ministrul culturii.

Vioara Guadagnini a artistei Alexandra Conunova în valoare de două milioane de euro a fost confiscată la Aeroportul Internațional Chișinău pe 22 octombrie, din motiv că artista nu ar fi avut autorizația necesară pentru scoaterea unui obiect de valoare din Republica Moldova. Autoritțile au deschis un dosar penal pentru tentativă de contrabandă cu valori culturale.

XS
SM
MD
LG