Linkuri accesibilitate

În Franța intră în vigoare la 1 ianuarie noi reguli care-și propun să elimine cam un miliard de articole de plastic anual


Imagine generică.

În Franța intră în vigoare la 1 ianuarie noi reguli care-și propun să elimine cam un miliard de articole de plastic anual. Este interzisă ambalarea în folii de plastic a multor fructe și legume, inclusiv mere, pere sau roșii. Ele vor putea fi ambalate în carton. Fructele mai fragile, ca zmeura sau piersicile, încă se vor mai putea vinde în ambalaj de plastic, dar și în cazul lor se acest mod de prezentare va fi eliminat treptat.

Revistele și alte publicații nu vor mai fi expediate prin poștă în înveliș de plastic, iar restaurantele fast-food nu vor mai putea oferi copiilor jucării de plastic gratuite.

Din martie 2022 tot în Franța reclamele la automobile vor trebui să cuprindă, unul din trei mesaje: „Pentru călătorii scurte alegeți mersul pe jos sau bicicleta”, „Luați în considerare carpooling” sau „Folosiți zilnic transportul în comun”.

Firmele care nu vor respecta indicația riscă să fie amendate cu 50.000 de euro pentru fiecare anunț neconform. În plus, operatorii de telefonie mobilă și furnizorii de internet vor fi obligați în Franța să-și informeze clienții despre emisiile de gaze generate de folosirea serviciilor lor, într-un efort de a atrage atenția asupra faptului că industriile digitale nu sunt neapărat și în totalitate „curate”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG