Linkuri accesibilitate

Maia Sandu, mesaj de Anul Nou: „Am repus Republica Moldova pe harta Europei”


În mesajul său de Anul Nou, președinta Republicii Moldova a vorbit despre realizările anului 2021, notând, între altele, reclădirea relațiilor de încredere și respect cu mai multe țări ale lumii. „Am restabilit bunele relașii cu vecinii: România li Ucraina. Am repus Republica Moldova pe harta Europei”,a spus Maia Sandu, care a adăugat că scena politică din Moldova a fost schimbată: „cei care au venit în politică doar pentru a se îmbogăți au părăsit spațiul public”.

În 2021 a fost începută și lupta împotriva corupției, dar „mai încet decât ne-am dorit și mai greu decât am presupus”, a mai spus șefa statului moldovean, subliniind ideea reformei în justiție.

Maia Sandu a menționat și eforturile autorităților împotriva pandemiei Covid-19 și le-a cerut din nou concetățenilor săi să se vaccineze.

Referindu-e la situația energetică, președinta Republici Moldova a spus că știe că facturile majorate la gaz și încalzire „sînt prea mari pentru veniturile modeste ale majorității cetățenilor”, dar a subliniat că guvernul Partidului Acțiune și Solidaritate a reușit să compenseze parțial creșterea acestorfacturi: „nu este mult, dar este o dovada că statul poate și trebuie să-și ajute cetățenii în situații de dificultate”.

„Educația, cultura, știința sănt cheia unui viitor mai bun!”, a mai spus Maia Sandu în mesajul ei de Anul Nou: „vrem să construim un stat în care legile funcționează, serviciile publice sînt accesibile, iar oamenii muncesc onest și se pot mândri de munca lor. Un stat al solidarității, al prosperității”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG