Linkuri accesibilitate

Aviația israeliană a bombardat mai multe poziții ale militanților palestinieni din Fâșia Gaza


Atac aerian israelian la Khan Yunis, sudul Fâșiei Gaza Strip, 2 ianuarie 2022 dimineața devreme (Foto: SAID KHATIB / AFP)
Atac aerian israelian la Khan Yunis, sudul Fâșiei Gaza Strip, 2 ianuarie 2022 dimineața devreme (Foto: SAID KHATIB / AFP)

Aviația israeliană a bombardat mai multe poziții ale militanților palestinieni din Fâșia Gaza la 2 ianuarie, după ce din enclava palestiniană a fost lansate două rachete care au căzut în Marea Mediterană, lângă Tel Aviv.

În timp ce artificiile au luminat cerul pentru a sărbători Anul Nou 2022 în întreaga lume, un alt tip de incendiu a venit din Gaza, tiruri de rachete teroriste spre Israel”, a anunțat pe Twitter armata israeliană, precizând că loviturile sale aeriene au avut ca ținte o instalație de producție de rachete și un post militar Hamas. Nu s-au raportat victime. Nu e clar dacă rachetele lansate din Gaza erau menite să lovească Israelul.

În afară de un singur incident în septembrie, militanții Hamas nu au mai lansat rachete de la acordul de încetare a focului care a pus capăt unui război de 11 zile între Israel și Hamas în luna mai, în timpul căruia militanții palestinieni au lansat baraje de rachete către Israel.

Hamas este considerată organizație teroristă de către Israel, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG