Linkuri accesibilitate

Mii olandezi au manifestat duminică împotriva măsurilor epidemiologice


Mii olandezi au sfidat interdicția de a se aduna și au manifestat duminică împotriva măsurilor epidemiologice impuse de guvernul Olandei pentru a limita infectările COVID-19

Associated Press relatează că un grup restrâns de demonstranți s-a ciocnit cu poliția în Piața Muzeului din Amsterdam. Reporterii au relatat că cel puțin o persoană a fost reținută

Guvernul local a interzis protestul, pentru că poliția avea indicii că unii demonstranți ar fi plănuit să fie violenți.

Protestatarii aveau o plancartă pe care scria „Mai puțină represiune, mai multă grijă” lângă Muzeul Van Gogh. Un grup de oameni îmbrăcați în salopete albe și măști albe purtau pancarte, inclusiv unul care spunea: „Nu este vorba despre un virus, este vorba despre control” pe de o parte și „Libertate” pe de altă parte. O persoană a trecut prin mulțime purtând un steag „Trump 2024”.

Municipalitatea a desemnat zona drept regiune cu risc de securitate, dând poliției autoritatea de a percheziționa oamenii în mod preventiv.

Media curentă pe 7 zile a cazurilor noi zilnice a scăzut ușor în ultima săptămână la 85,55 cazuri noi de la 100.000 iar mutația omicron a devenit varianta dominantă în Olanda. În perioada de izolare, toate magazinele neesențiale, barurile, restaurantele, muzeele, teatrele și cinematografele sînt închise.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG