Linkuri accesibilitate

Mai mulți membri ai PDA au spus joi că dosarul intentat liderului formațiunii, Vasile Costiuc, ar fi fost fabricat


Vasile Costiuc.
Vasile Costiuc.

Mai mulți membri ai Partidului Democrația Acasă (PDA) au spus joi că dosarul intentat liderului formațiunii, Vasile Costiuc, ar fi fost fabricat ca să-l pedepsească pentru criticile lui la adresa guvernării. Costiuc a fost reținut la 12 ianuarie într-un dosar referitor la vânzările dubioase de terenuri la Durlești. Imediat după reținere, Costiuc a intrat în greva foamei pentru 72 de ore.

Joi, la o conferință de presă, în capitală, colegii de partid al lui Costiuc au spus că el a recurs la această formă de protest atât pentru că se consideră nevinovat, cât și pentru că se teme că ar putea fi „lichidat”. Ana Țurcan, membră a conducerii PDA, a spus că dosarul lui Costiuc ar fi fost fabricat de procurorii anticorupție ca să-l oblige pe activist să nu mai critice guvernarea și anchetele inițiate de ea.

Membrii PDA au mai spus că Vasile Costiuc, aflat în izolatorul Centrului Național Anticorupție, suferă de o boală de inimă și are nevoie neapărată de medicamente. Colegii de partid ai lui Costiuc au declarat că au alertat misiunile diplomatice străine de la Chișinău în legătură cu „abuzul” la care ar fi supus liderul PDA.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG