Linkuri accesibilitate

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a acuzat Germania  că îl „încurajează pe Vladimir Putin”


Dmitro Kuleba, imagine de arhivă.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a acuzat Germania că „subminează unitatea” și îl „încurajează pe Vladimir Putin”, refuzând să trimită arme Kievului, în contextul temerilor privind o posibilă invazie rusă în Ucraina. Kuleba a scris pe Twitter în 22 ianuarie că „recentele declarații ale Germaniei despre imposibilitatea transferării de armament defensiv Ucrainei … nu corespund nivelului relațiilor noastre și actualei situații de securitate”.

Kuleba mai spune că autoritățile de la Kiev sînt recunoscătoare pentru sprijinul oferit de Berlin din 2014 încoace, după ce Rusia a invadat și anexat Crimeea și a început să-i ajute pe separatiștii din estul Ucrainei. El adaugă însă că „actualul impas german e dezamăgitor și e în contradicție cu acest sprijin și efort”.

Într-un interviu publicat pe 22 ianuarie în „Die Welt”, ministrul german al apărării Christine Lambert a anunțat că Berlinul va trimite în luna februarie un spital de campanie în Ucraina. „Livrările de armament nu ar ajuta la nimic pentru moment - acesta este consensul în guvernul federal”, a mai declarat Lambert pentru „Die Welt”.

Cu un număr estimat la 127.000 de militari ruși desfășurați la granițele sale, Ucraina a cerut Germaniei să trimită căști de protecție și veste anti-glonț, solcitând de asemenea Berlinului să revină asupra poziției sale privind livrările de armament.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG