Linkuri accesibilitate

Călătoriile interurbane și inter-raionale se scumpesc cu 15% până la 30%


Imagine generică.
Imagine generică.

Greva transportatorilor s-a încheiat, călătoriile interurbane și inter-raionale se scumpesc cu 15% până la 30%.

Protestul transportatorilor de pasageri s-a încheiat, după ce Ministerul Infrasturcturii a aceptat, în principiu, ca prețul călătoriilor interurbane să crească până la 70 de bani pentru un kilometru, iar al călătoriilor inter-raionale – până la 80 de bani. Este o majorare care ar trebui să acopere parțial scumpirea prețului pentru carburanți.

Decizia finală va fi anunțată marțea viitoare la o conferință de presă, iar președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a declarat că discuția de joi a fost constructivă și au fost făcuți pași suficienți în întâmpinarea revendicărilor transportatorilor. Nu se cunosc detaliile înțelegerii.

Luni, la declanșarea grevei, Alexa preciza – într-un interviu pentru radio Europa Liberă - că pe lîngă majorarea prețului la transport, protestatarii mai vor aprobarea unui tarif al serviciilor de autogară și lichidarea schemelor de corupție din Agenția Națională de Transport Auto, Ministerul Infrastructurii si autogări. Alexa reproșa totodată autorităților că nu au folosit niciuna din „pârghiile” de care ar dispune – în afară de ajustarea tarifelor – pentru a-i susține pe transportatorii de pasageri, cum ar fi „returnarea TVA pe motorină” și lupta cu „transportul ilicit”, un domeniu care potrivit lui Oleg Alexa ar avea un volum de activitate „cu nimic mai mic” decât cel legal.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG