Linkuri accesibilitate

Presupuse planuri rusești de a-i ucide sau aresta pe anumiți ucraineni, în cazul unei invazii a Ucrainei


Oameni purtând un steag ucrainean de mari dimensiuni pentru a marca „ziua unității” decretată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Sievierodonetsk, regiunea Luhansk, estul Ucrainei, 16 februarie 2022.

SUA au avertizat ONU că au „informații credibile” despre presupuse planuri rusești de a-i ucide sau aresta pe anumiți ucraineni, în cazul unei invazii a Ucrainei, potrivit unui document văzut de mai multe agenții de presă internaționale.

Într-o scrisoare trimisă Înaltului comisar ONU pentru drepturile omului, ambasadoarea americană la Națiunile Unite, Bathsheba Nell Crocker, dă detalii despre „date îngrijorătoare” obținute de serviciile americane de informații. „Sîntem profund îngrijorați de continua violare de către Rusia a drepturilor omului în părți ale Ucrainei pe care deja le ocupă și avem toate motivele să credem că aceste temeri vor crește în cazul unei noi ofensive militare”, se spune în documentul citat.

Crocker se referă în scrisoare la presupuse planuri ale Kremlinului de a-i executa, răpi, aresta și tortura pe cei care se opun acțiunilor rusești din Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG