Știrile despre solidaritatea internațională cu Ucraina curg non-stop.
- Discuțiile dintre o delegație ucraineană și reprezentanții ruși s-au încheiat, iar părțile s-au întors la Moscova și Kiev „pentru consultări” înainte de o posibilă a doua rundă. Întâlnirea a avut loc în orașul Gomel, din Belarus, în apropierea graniței dintre cele trei țări.
- Invazia rusă în Ucrainei continuă pentru a cincea zi. În nordul, estul și sudul țării au loc bătălii între armata rusă și forțele armate ale Ucrainei. În timpul nopții, marile orașe ucrainene sunt bombardate, dar autoritățile țării spun că ofensiva terestră a trupelor ruse a fost oprită.
- Ucraina relatează despre moartea a trei mii de militari ruși. Rusia a recunoscut pentru prima dată pe 27 februarie că a suferit pierderi, dar nu a precizat care sunt acestea. Pierderile părții ucrainene sunt de sute de morți, există victime în rândul populației civile. Părțile urmează să poarte primele convorbiri, posibil în zona râului Pripiat.
- Partenerii occidentali au impus tot mai multe sancțiuni Rusiei, au mărit ajutorul militar pentru Ucraina, încurajați de rezistența ucraineană. Țările Uniunii Europene vor furniza Ucrainei avioane de luptă.
- Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie puse în alertă specială, invocând declarații „agresive” a liderilor din NATO și sancțiunile împotriva Rusiei.
- Agenția ONU pentru refugiați spune că mai mult de 360.000 de ucraineni s-au refugiat în țările vecine, până pe 27 februarie. Zeci de mii de refugiați au intrat în R. Moldova, unde autoritățile le acordă ajutor. Președinta Maia Sandu s-a aflat duminică la punctul de trecere a frontierei de la Otaci, unde a îmbrățișat și a discutat cu refugiați ucraineni.