Linkuri accesibilitate

Turnul de televiziune de la Kiev a fost lovit de o rachetă rusească, 1 martie 2022.
Turnul de televiziune de la Kiev a fost lovit de o rachetă rusească, 1 martie 2022.

Invazie rusească în Ucraina, ziua a șaptea | Adunarea Generală ONU votează împotriva Rusiei

Marți, au fost lovite centrul orașului Harkov, turnul de televiziune din Kiev, o serie de ținte civile din Jitomir și Sumî.

  • Vot împotriva Rusiei în Adunarea Generală ONU
  • Trupele ruse înaintează spre Harkov, Herson, Cernigov, Sumî, Mariupol, o coloană importantă de echipament militar se îndreaptă spre suburbiile Kievului. Sunt raportate victime printre civili.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a vorbit prin videoconferință deputaților din Parlamentul European, cerând admiterea accelerată a Ucrainei în Uniunea Europeană.
  • La Chișinău, sosește în vizită pe 2 martie șeful politicii externe și de securitate a Uniunii Europene, Josep Borrell, pentru a transmite un mesaj de „sprijin deplin” Republicii Moldova, despre care a spus că este una din țările în care crede că „presiunile Rusiei vor crește în zilele următoare”.
  • Partenerii occidentali au impus tot mai multe sancțiuni Rusiei și au mărit ajutorul militar pentru Ucraina, încurajați de rezistența ucraineană. Turcia a închis strâmtoarea Bosfor pentru navele de război. Din cauza sancțiunilor internaționale, rubla s-a depreciat la un nivel record.
05:58 2.3.2022

Autoritățile ucrainene spun că a fost bombardat în cursul nopții orașul Jitomir situat la vest de Kiev. Zece clădiri de locuit au fost deteriorate.

A șasea zi de invazie - AICI

XS
SM
MD
LG