Linkuri accesibilitate

Mircea Geoană: NATO anticipează că războiul din Ucraina va mai dura


Secretarul general-adjunct al NATO
Secretarul general-adjunct al NATO

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a declarat vineri că există semnale potrivit cărora asaltul Rusiei în Ucraina va continua în trei direcții principale: în jurul Kievului, în estul și sudul acestei țări. Geoană a mai spus că NATO anticipează că acest conflict va mai dura, amplificând victimele și distrugerile.

Adjunctul NATO a explicat de ce NATO nu poate impune o interdicție de zbor în spațiul aerian ucrainean, așa cum cere insistent președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „O linie de demarcație aeriană înseamnă că trebuie să bombardăm aeronave rusești, aeroporturi rusești, înseamnă un conflict direct cu Federația Rusă” a Geoană, citat de G4media.

Între timp, Pentagonul a avertizat că armata rusă îşi intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina. „Vedem o creştere a loviturilor asupra infrastructurii civile, asupra ţintelor civile”, a afirmat o înaltă oficialitate americană de la Pentagon.

Pentru moment, nu este clar ce intenții are Rusia la Odesa: în zona portului ucrainean din sud-vest s-a observat o activitate navală rusă, dar nu există niciun „semn iminent” al unui atac dinspre mare, a declarat aceeași înaltă oficialitate de la Pentagon, citată de agenția DPA. „Nu suntem siguri ce intenţionează să facă, ce se pregătesc să facă”, a mai spus demnitarul din Ministerul american al Apărării.

XS
SM
MD
LG