Linkuri accesibilitate

Rachete rusești au lovit în premieră la Liov


Primarul orașului Liov a declarat că o a treia rachetă a lovit orașul din vestul Ucrainei sâmbătă, la scurt timp după ce alte două rachete au lovit periferia acestuia, în ceea ce par a fi primele atacuri în raza orașului de la începutul războiului cu Rusia.

Situat la aproximativ 60 de kilometri de granița cu Polonia, Liov-ul a scăpat până acum de bombardamentele rusești și luptele care au distrus orașe ucrainene de mai la est, după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Pe 26 martie, guvernatorul regiunii cu același nume, Maksim Kozițki, a spus însă că două rachete au lovit periferia de est a orașului, după amiază, el cerând locuitorilor să se adăpostească.

Ceva mai târziu, primarul Andrii Sadovîi a spus că a mai avut loc o lovitură. „Încă o lovitură cu rachetă asupra Liov-ului”, a spus primarul într-o postare online. El nu a dat detalii despre locul atacului, dara a spus că a fost deteriorată infrastructura, dar nu clădiri de locuit.

Primele două lovituri au incendiat o instalație industrială, care depozitează combustibil, dar nu au vizat nici ele zonele rezidențiale, a spus Sadovîi.

Guvernatorul Kozițki a declarat că cinci persoane au fost rănite în primul atac, potrivit datelor preliminare.

Liov-ul avea înainte de război o populație de aproximativ 717.000 de oameni, dar a devenit un loc de refugiu sau tranzit pentru sutele de mii de oameni care fug din alte regiuni ale Ucrainei.

XS
SM
MD
LG