Linkuri accesibilitate

Luptele de la Mariupol s-ar fi mutat acum în zona portuară a orașului


Blocuri de locuințe bombardate de armata rusă, Mariupol, 3 aprilie 2022
Blocuri de locuințe bombardate de armata rusă, Mariupol, 3 aprilie 2022

Principalele lupte din centrul oraşului Mariupol, port strategic ucrainean la Marea Azov, s-ar fi încheiat, a declarat joi purtătorul de cuvânt al miliţiilor separatiste pro-ruse din Doneţk, Eduard Basurin. „Se poate spune că în zona centrală a oraşului, principalele lupte s-au terminat", a declarat Basurin la postul de televiziune de stat Rossia-24.

Luptele s-ar fi mutat acum în zona portuară a orașului şi la oţelăria Azovstal, situată la marginea localității, a adăugat el. Basurin a mai spus că la Mariupol, aflat sub asediu de mai multe săptămâni de către trupele ruse şi miliţiile pro-ruse din Doneţk, ar mai fi vreo 3.000 de soldaţi ucraineni.

Marţi, după expirarea ultimatumului dat forţelor ucrainene de a depune armele şi de a părăsi Mariupol, Ministerul rus al Apărării a anunţat lansarea unei ofensive pentru capturarea oraşului.

Primarul oraşului, Vadim Boicenko, a afirmat miercuri pe contul său Telegram că „acum o săptămână, cele mai prudente estimări evaluau numărul morţilor la 5.000", între care 210 copii. „Dar având în vedere dimensiunea oraşului, distrugerile catastrofale, durata blocadei şi rezistenţa acerbă, zeci de mii de civili din Mariupol ar putea fi victime ale ocupanţilor", a avertizat el.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG