Linkuri accesibilitate

FSB a cerut guvernului rus o mărire de buget pentru serviciile funerare


Millitari ruși uciși în luptele din regiunea Kiev, 17 martie 2022.
Millitari ruși uciși în luptele din regiunea Kiev, 17 martie 2022.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a cerut guvernului o mărire de buget pentru serviciile funerare ale trupelor și pentru pietre funerare. FSB, succesorul KGB-ului sovietic, a cerut o creștere cu 17% a bugetului pentru serviciile funerare, potrivit documentelor postate recent pe un site web al guvernului. Serviciul în limba rusă al BBC a fost primul care a relatat despre cererea FSB.

Solicitarea FSB vine în timp ce Rusia suferă pierderi însemnate de trupe în războiul neprovocat din Ucraina, deși nu se cunoaște numărul exact al morților.

De la lansarea invaziei din Ucraina și impunerea de sancțiuni internaționale fără precendent, prețurile la aproape orice au crescut brusc în Rusia, inclusiv pentru flori, element central în orice serviciu funerar.

Rusia cheltuiește în prezent maximum 28.178 de ruble (350 de dolari) pentru serviciile funerare ale unui soldat la Moscova și Sankt Petersburg și 20.350 de ruble (250 de dolari) în restul țării. FSB solicită o creștere la 33.005 ruble (400 dolari) pentru cele mai mari două orașe și la 23.837 ruble (290 dolari) pentru funerariile din restul țării.

Separat, FSB solicită și o creștere de 4.800 de ruble (59 dolari) la 6.000 de ruble (73 dolari) pentru cumpărarea unei pietre funerare.

XS
SM
MD
LG