Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA : Războiul Rusiei împotriva Ucrainei va agrava insecuritatea alimentară


Ambasadoarea SUA la Organizația Națiunilor Unite, Linda Thomas-Greenfield

Linda Thomas-Greenfield, ambasadorea SUA la ONU spune că războiul Rusiei în Ucraina nu a făcut decât să agraveze și mai mult o criză alimentară globală deja „îngrozitoare”.

Linda Thomas-Greenfield, care a vorbit pe 5 august în Ghana, a prezis că războiul va provoca insecuritatea alimentară pentru încă 40 de milioane de persoane și că Africa subsahariană va fi cea mai afectată. Thomas-Greenfield a spus că pandemia COVID-19 a făcut ca numărul persoanelor considerate în nesiguranță alimentară să se dubleze aproape de două ori, ajungând la 190 de milioane.

De la invazia totală și neprovocată a Ucrainei de către Rusia, ONU estimează că acest număr ar putea crește la 230 de milioane. Ea a spus că acest lucru ar însemna că „peste 40 de milioane de oameni vor fi devenit nesiguri din punct de vedere alimentar de când președintele Putin a ales să își invadeze vecinul și să le fure pământul”. Ea a legat această creștere de capturarea de către Rusia a unora dintre cele mai productive terenuri agricole din Ucraina, de stricarea câmpurilor cu mine și bombe și de furtul sau distrugerea echipamentelor agricole și a infrastructurii.

„Adevărul este că acest lucru dăunează Africii", a spus ea, adăugând că înțelege că africanii „nu vor să fie presați să aleagă o tabără”, dar a spus că trebuie să cunoască faptele. Guvernele africane au evitat în mare parte să ia partea în conflict și au refuzat să se alăture condamnării și sancțiunilor occidentale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG