Linkuri accesibilitate

În Rusia, cererea de vize Schengen este în creștere de teama interdicției de călătorie


Rușii se grăbesc să ceară vize Schengen pe fondul apelurilor pentru interzicerea călătoriilor în Europa, a relatat cotidianul Kommersant, citând directori ai agențiilor de turism.

Marina Șirokova, manager la Vizahod, a declarat pentru publicația rusă că cererea de vize Schengen a crescut cu aproximativ 40% în ultimele două săptămâni, pe măsură ce cresc temerile că, în curând, călătoriile în Europa ar putea fi interzise.

Pe 8 august, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene să interzică accesul turiștilor ruși în spațiul comunitar, pentru a pedepsi Moscova pentru războiul declanșat în Ucraina, aflat acum în a șasea lună.

Trei zile mai târziu, ministrul estonian de externe Urmas Reinsalu a declarat că țara sa va interzice accesul peste graniță al cetățenilor ruși cu vize Schengen emise de Estonia din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Rușii au deja probleme cu călătoria în Europa, pe fondul reacțiilor negativedeclanșate de războiul purtat în Ucraina. Mai multe națiuni au încetat să mai elibereze vize turistice pentru ruși în semn de protest. În plus, UE și-a închis spațiul aerian pentru Rusia. Ca urmare, mulți ruși cu vize Schegen zboară spre Europa prin țările baltice sau Finlanda. Acum, acest traseu ar putea deveni mai dificil, dacă Estonia își pune în aplicare planul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG