Linkuri accesibilitate

Bașcana Irina Vlah acuză PAS că destabilizează situația în Găgăuzia 


„Partidul de guvernare este interesat de destabilizarea situației în Găgăuzia și de izolarea regiunii”, a declarat bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, într-o emisiune TV.

Comentând protestele împotriva scumpirilor care au loc în regiune în ultimele săptămâni, guvernatoarea autonomiei găgăuze a spus că acestea nu au o tentă geopolitică, așa cum ar sugera anumiți politicieni de la Chișinău.

„Aud mereu că o anumită țară alimentează dispozițiile la noi, în Găgăuzia, mai că ar plăti ca să aibă loc mitinguri. Mereu încearcă să lege Găgăuzia de geopolitică. Înțelegem toate scopurile pe care și le pun acești politicieni. Mă adresez acum direct către ei și îi rog să nu folosească Găgăuzia în jocurile lor politice murdare, pentru că locuitorii Găgăuziei nu fac geopolitică, dar au, la fel, ca toți locuitorii țării, o mare durere – problema socială cu care ne confruntăm acum”, a declarat Irina Vlah, în emisiunea de la postul „Primul în Moldova”.

Pe 2 septembrie, președinta Maia Sandu a efectuat o vizită la Comrat, unde s-a întâlnit cu studenți, primari și legislatori locali, dar nu a avut o întrevedere cu Irina Vlah. Discuțiile din legislativul autonomiei, Adunarea Populară, s-au lăsat cu scântei.

Deputații i-au reproșat șefei statului că nu ar face nimic pentru a scădea prețul la gaze naturale și au îndemnat-o să meargă la Moscova. În replică, Maia Sandu le-a spus că face tot posibilul pentru a ajuta cetățenii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG