Linkuri accesibilitate

Kârgâzstanul anulează exercițiile CSTO planificate


Soldații din Belarus aparținând Organizației Tratatului de Securitate Colectivă participă ceremonia încheierii misiunii CSTO în Almatî, 13 ianuarie 2022

Autoritățile de la Bișkek au anunțat că anulează exercițiile militare ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), condusă de Moscova, care urmau să aibă loc în Kârgâzstan în această săptămână.

Exercițiile „Frăția Indestructibilă-2022” erau programate pentru perioada 10-14 octombrie și urmau să includă personal militar din toate cele șase state membre ale CSTO - Belarus, Rusia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Kazahstan și Armenia - precum și din alte cinci state, inclusiv Serbia, Siria și Uzbekistan. Nu a fost oferit niciun motiv pentru anularea anunțată la 9 octombrie.

În septembrie, armata kârgâză a fost implicat în ciocniri mortale cu Tadjikistanul, alt membru CSTO, de-a lungul graniței dintre cele două țări, după care a cerut CSTO să joace un rol activ în rezolvarea disputei. Se pare că legislatorii kârgâzi s-au opus ca Tadjikistanului să i se permită să participe la exerciții.

Alianța CSTO se aseamănă în mare măsură cu NATO, având ca principiu că un atac asupra unuia este un atac asupra tuturor. Exercițiile CSTO din Kazahstan s-au încheiat la 8 octombrie, după care participanții urmau să se îndrepte spre Kârgâzstan. Ei se vor întoarce acum în țările lor de origine.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG