Linkuri accesibilitate

„Să prezinte dovezi”. Opoziția, vizată în presupusul plan rusesc de răsturnare a puterii, răspunde acuzațiilor Maiei Sandu


Marina Tauber a anunțat că Partidul Șor va relua protestele antiguvernamentale.
Marina Tauber a anunțat că Partidul Șor va relua protestele antiguvernamentale.

Partidul Șor și reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au venit cu reacții după declarațiile Maiei Sandu despre presupusul plan al Federației Ruse de răsturnare a puterii în R. Moldova.

Președinta fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber, a declarat că în spatele formațiunii politice din care face parte nu stă „nici Kremlinul, nici Casa Albă”.

„În spatele nostru este doar poporul și interesele țării, iar Maia Sandu joacă cu revoluții de est, vest și nu înțelege agenda socială care stă în capul mesei pentru noi”, a declarat deputata, într-un briefing de presă.

Ea a anunțat că Partidul Șor va relua protestele antiguvernamentale și a invitat „toate partidele” să se alăture unei noi acțiuni de protest în fața Parlamentului.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a calificat declarațiile președintei Maia Sandu că Federația Rusă ar pregăti o lovitură de stat în R. Moldova cu implicarea opoziției drept „iresponsabile” și au cerut Serviciului de Informații și securitate să prezinte dovezi publicului.

„În caz contrar, astfel de declarații pot fi considerate o provocare ce are ca scop atragerea Moldovei într-un conflict militar, isterizarea societății, intimidarea opoziției și intensificarea represiunilor politice împotriva tuturor celor nemulțumiți din interiorul țării”, se arată într-o declarație emisă de BCS pe 13 februarie.

Luni dimineață, în cadrul unui briefing de presă, președinta Maia Sandu a declarat că planul receptat de serviciile secrete ucrainene și transmis Chișinăului ar presupune atacuri asupra edificiilor de stat cu luări de ostatici, care ar urma să fie mascate sub acțiuni de protest ale opoziției.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG