Linkuri accesibilitate

Rusia spune că noile sancțiuni occidentale vor afecta economia mondială


Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Kremlinul a declarat vineri că monitorizează rapoartele privind o posibilă interzicere a exporturilor către Rusia de către țările occidentale și că noile sancțiuni ar afecta economia globală.

„Monitorizăm cu atenție acest lucru, suntem conștienți de faptul că atât SUA, cât și UE iau în considerare în mod activ noi sancțiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor.

„Credem că atât sancțiunile actuale împotriva Federației Ruse, cât și noile măsuri suplimentare la care SUA și UE s-ar putea gândi acum vor afecta, desigur, și economia globală. Prin urmare, acest lucru poate duce la o creștere a tendinței spre o criză economică mondială".

Agenția japoneză de știri Kyodo a relatat că țările din Grupul celor Șapte (G7) ai căror reprezentanți s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni, iau în considerare o interdicție aproape totală a exporturilor către Rusia, citând surse guvernamentale japoneze.

Bloomberg News a afirmat joi că Statele Unite și aliații Ucrainei iau în considerare „o interdicție totală a majorității exporturilor către Rusia". Raportul respectiv a precizat că oficialii din țările G7 discută această idee înainte de o reuniune la nivel înalt care va avea loc luna viitoare în Japonia.

Rusia a fost lovită de valuri succesive de sancțiuni occidentale de când a invadat Ucraina în februarie 2022.

„Nu trebuie să uităm că nicio țară din lume nu s-a confruntat cu un asemenea volum de sancțiuni ca noi. Prin urmare, ne adaptăm, ne dezvoltăm, facem planuri pe termen lung, dar luăm în considerare și pericolele care se ascund în spatele gândurilor adversarilor noștri”, a declarat Peskov.

XS
SM
MD
LG