Linkuri accesibilitate

O grupare subterană rusă de opoziție susține că a incendiat mașina unui primar din Mordovia


Mordovia -- Zubova Polyana -- arson of the car of the head of the village Zubova Polyana -- 16Jun2023
Mordovia -- Zubova Polyana -- arson of the car of the head of the village Zubova Polyana -- 16Jun2023

Mașina lui Serghei Liapunov, primarul localității Zubova Poliana din Mordovia, a fost incendiată în noaptea de 14 spre 15 iunie informează pe canalele Telegram Erzia și Liga Națiunilor Libere.

Mișcarea Erzia a confirmat informația. Responsabilitatea a fost asumată de Rezistența Erzia, divizia Od Vij (forța nouă, în limba erzeană) grupare necunoscută înainte.

Organizația Erzia spune că Od Vij împărtășește opiniile aripii politice a mișcării, urmează hotărârile adoptate de Congresul Național Erzya, care a avut loc în toamna anului 2022 în Estonia, și documentele emise de Atäń Ězem (Consiliul Bătrânilor). Organizația își decide singură acțiunile și activitățile, pe baza situației din Erzian Mastor (Țara Erzya).

Inncendiatorii spun că au întreprins această acțiune întrucât, în opinia lor, primarul localității „a primit mită și a extorcat bani de la locuitorii din Zubova Poliana și din împrejurimi”. Rezistența Erzia consideră că mașina Nissan incendiată era cumpărată „cu bani furați de la oameni”. „Patria noastră, Erzian Mastor, este jefuită și transformată într-un deșert de gunoi sub ochii noștri. Oficialii, judecătorii, procurorii și polițiștii mincinoși și corupți desemnați de Moscova să ne prade pământurile și poporul nu au nici rușine, nici conștiință, nu cunosc nicio măsură în lăcomia și fărădelegile lor. Suntem siliți să plecăm din țară. Oameni inteligenți, capabili și cinstiți părăsesc Erzian Mastor pentru o educație decentă sau în căutarea unui loc de muncă. Alții, din cauza sărăciei și deznădejdii, se fac mercenari în Ucraina. Orașele și satele dispar! ” afirmă cei din Rezistența.

Până la această oră autoritățile districtului Zubovo-Polianski și cele din localitatea Zubova Poliana nu au răspuns solicitării Idel.Realii de a confirma sau respinge aceste informații.

Rezistența enumeră printre motivele revoltei și planurile autorităților de a amplasa o groapă de gunoi pe teritoriul districtului. „Vedem cu durere și amărăciune cum autoritățile, fără a ține seama de oameni, amenajează o groapă de gunoi pentru deșeuri periculoase între așezările Akim-Sergheevka și Novie Viselki.”

Anterior, publicația „Ecologia Rusiei” a relatat că a primit o listă cu peste 870 de semnături de la locuitorii așezărilor din Zubova Poliana, Akim-Sergheevka, Novie Viselki din Republica Mordovia care protestau împotriva gropii de gunoi.

Districtul Zubovo-Polianski este o unitate administrativ-teritorială și un municipiu din Republica Mordovia. Centrul său administrativ este localitatea Zubova Poliana. Cei mai mulți locuitori din regiune aparțin populației mokșa.

XS
SM
MD
LG